Rólunk

Sok szeretettel köszöntjük a mediterránpiacon!

Természetesen a természetben!

Ez nálunk nem csupán divatos frázis, hanem annak tudatos megélése, hogy a természet van értünk és nem fordítva. Hosszú évek óta a permakultúra elve alapján alakítjuk kertjeinket, ahol minden úgy nő, ahogy a természet engedi, ahogy "természetes", így együtt nő a "gaz" a haszonnövényekkel, az ültetett környezettel. A zöldségek, amelyekből a magokat nyerjük, mind pilisi és balatonfelvidéki kertjeinkben fejlődnek, az egzotikus és mediterrán gyümölcs és dísznövény magfajtáknak egy része szintén saját termesztésű. Többi termékünket a hosszú évek alatt megtalált és megőrzött, egzotikus és mediterrán növényekkel foglalkozó partnereinktől vásároljuk a világ különböző pontjairól.

Kertjeinkben csak a természettel találkoznak a növények, nem használunk semmilyen kémiai növényvédő szert, sőt folyamatban van a termékeink bio minősítése is.

Örömmel várjuk megrendelését és felmerülő kérdéseit!

Történetünk

Azon túl, hogy tizenévesen fákat ültettünk, és mindig közel álltak hozzánk a növények (utaztak kis melegházban az autó kalaptartóján, de metrón és vonaton is), a gazdasági válság hozta remek lehetőséggel élve, miszerint nincs más választásunk, mint előre az előző vállalkozásunk romjain csücsülve, egy kétségbeesésünkben tett szicíliai látogatás elindította a mediterránpiacot rögös útján! 2009-ben Szicíliában olyan csodálatos kerteket és kertészetet láttunk, és volt szerencsénk bebarangolni a Piante Faro hatalmas, elszórva, de több hektáron növekvő mediterrán és egzotikus növénykertészetét, hogy onnan aztán a megmaradt tőkénket feltéve kamionnyi növénnyel tértünk vissza. Egy új élet kezdete volt ez, nehéz út, sok munkával és áldozattal! Ma is a fülünkben csengenek az ottani kommunikációs igazgató bíztató szavai: biztosan nem lesz igazi konkurrenciájuk, mert aligha van olyan kitartó bárki is, hogy azt a mennyiségű munkát beletegye, amit a növénybiznisz igényel! Igaza lett, a munka mennyisége, a befektetett energia tisztán közgazdasági szempontból nincs egyenes arányban a pénzbeli hozadékkal, de egyéb szempontból azért hálás dolog, mert a természet nem hazudik, nem ver át, nem követel, csak törődést, de semmi taktikát, mesterkedést, megalázást, legfeljebb alázatot. Viszont elkápráztat, gyönyörködtet és hálás.

Mi pedig hálásak leszünk, ha meghálálják a munkánkat és szeretettel és törődéssel nevelik a magocskákból cseperedő növényeket!

A Mediterránpiac csapata